Ruhengeri

Himalayan Trekking Specialists

Ruhengeri ligt in het noorden van Rwanda en wordt tegenwoordig ook wel Musanze genoemd. Dit is ook de naam van het district waar de stad gelegen is. Reden van deze naamswijziging is om de verschrikkelijke gebeurtenissen die plaats hebben gevonden in het gebied, beter te kunnen vergeten. Zo was er ook in dit gebied sprake van genocide in 1994 en is tevens de beroemde Dian Fossey ( van o.a. de film Gorillas in the Mist) hier dood gevonden in 1985.

Ruhengeri staat tegenwoordig vooral bekend als het gebied van waaruit de beroemde berggorilla’s bezocht kunnen worden. Deze dieren zijn een populaire bezienswaardigheid onder toeristen en dat is niet voor niets! De berggorilla’s zijn erg schaars en komen alleen voor in het Virungagebergte, wat zich uitstrekt over Rwanda, Congo en Oeganda. De berggorilla’s in Rwanda zijn te zien in het Volcanoes National Park.

Ruhengeri gorilla's Ruhengeri Rwanda children

Accomodaties in Ruhengeri:

  • Kinigi Guesthouse
  • Virunga Lodge

“Our mission is to provide the most authentic, top quality experience for adventurous people like you who wish to discover the remarkable landscape and culture of the Himalayas. “