Gisenyi

Himalayan Trekking Specialists

Gisenyi RwandaIn het Noord-westen van Rwanda ligt de 100.000 inwoners tellende stad Gisenyi. De stad is na Kigali de grootste stad van Rwanda. De stad is tevens een toeristische trekpleister vanwege de gunstige ligging aan Lake Kivu. Voor Nederlanders is er ook een interessante bezienswaardigheid in de buurt van de stad, namelijk de bierbrouwerij Bralirwa. Deze brouwerij is een dochter-onderneming van Heineken en hier wordt het lokale Rwandese bier Primus gebrouwen.

Uitzicht in Gisenyi over Lake Kivu

Uitzicht in Gisenyi over Lake Kivu

Hoewel er door veel mensen gezwommen wordt in Lake Kivu, is dit niet altijd zonder gevaren. Er kunnen namelijk giftige gassen boven het meer drijven doordat het van oorsprong een vulkanisch meer is. Je kunt echter altijd informeren bij de lokale bevolking of zwemmen verstandig is of niet.

Een leuke bijkomstigheid aan de ligging van Gisenyi is het feit dat de stad ligt aan de grens met Congo. In de stad zijn dan ook twee grensovergangen te bezichtigen, bij de lokale bevolking bekend als de ‘petit barrière’  en de ‘grand barrière’. Met name bij de petit barrière is te zien hoe mensen met handelswaar de grens oversteken. Vaak zie je fietsen volgeladen met zelf gekweekt voedsel wat men hoopt te verkopen in het buurland.

Accomodaties in Gisenyi:

  • Inzu Lodge
  • Serena Hotel
  • Hotel Paradis Malahide

“Our mission is to provide the most authentic, top quality experience for adventurous people like you who wish to discover the remarkable landscape and culture of the Himalayas. “