Kigali

Himalayan Trekking Specialists

Kigali is de bruisende hoofdstad van Rwanda en staat bekend om haar heuvelachtige karakter.

De stad ontstond in 1907 en heeft momenteel ongeveer 1 miljoen inwoners. Net als in de rest van Rwanda heeft de stad zich snel ontwikkeld na de genocide in 1994. Er komen jaarlijks vele nieuwe moderne gebouwen bij. Wat verder kenmerkend is voor de stad (en tevens het hele land) is hoe schoon het is op de straten. Vrijwel nergens zul je vuil tegenkomen en overal zie je inwoners bezig om de stad ook schoon te houden. Ook qua veiligheid zit je goed in Kigali en de rest van Rwanda. Bijna overal kun je zonder problemen over straat, iets wat lang niet vanzelfsprekend is wanneer je in een Afrikaans land bent.

Zaden op de Kimironko Market in Kigali

Diverse zaden en bonen, te koop in Kimironko Market

Voor toeristen is er niet meteen heel veel te doen in Kigali. De stad heeft voldoende hotels en restaurants, maar er zijn niet heel veel bezienswaardigheden te bewonderen.

Dit maakt dat je de stad in twee dagen gezien kunt hebben. Met name Kimironko Market en de Nakumatt supermarket zijn de moeite van het bezoeken waard.

Een ander veel bezochte plek is het Kigali Memorial Centre. Hier worden de slachtoffers van de genocide herdacht. Wat de plek extra indrukwekkend maakt is het feit dat er circa 250.000 slachtoffers begraven liggen in de massagraven rondom het Memorial Centre.

In Kigali ligt ook het Kigali International Airport, de grootste luchthaven van Rwanda. Van hieruit gaan diverse internationale vluchten, waaronder Nederland. KLM vliegt rechtstreeks op Kigali en de reistijd bedraagt slechts een uur of 8.

“Our mission is to provide the most authentic, top quality experience for adventurous people like you who wish to discover the remarkable landscape and culture of the Himalayas. “