An error has occurred

Visum aanvragen | Ontdek Rwanda

Rwanda is een prachtig land om te bezoeken voor een rondreis of vakantie, maar helaas is het land nog niet vrij toegankelijk. Het aanvragen van een visum is dan ook verplicht.

Visum aanvragen

Nederlanders die een bezoek willen brengen aan Rwanda moeten van tevoren een geaccepteerde visum-aanvraag kunnen overleggen bij binnenkomst in het land. Het aanvragen van een visum lijkt erg ingewikkeld, maar blijkt in de praktijk relatief eenvoudig te verkrijgen. Via de website van de immigratiedienst van Rwanda kan online een formulier ingevuld worden.

Waar moet je op letten bij het aanvragen van een visum voor Rwanda?

Het aanvragen van een visum gaat zoals gezegd, gemakkelijk en snel, maar toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten voor je de visum-aanvraag invult:

  • Je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn voor binnenkomst in Rwanda
  • Wanneer je een toeristenvisum aanvraagt, dan is deze maximaal 90 dagen geldig
  • Je dient een geldige verblijfplaats in Rwanda op te geven. Dit kan bijvoorbeeld een hotel zijn of het adres van vrienden/familie waar je verblijft
  • Je dient mogelijk te beschikken over een invitation letter (bijvoorbeeld van het hotel of je vrienden/familie). In deze brief staat dat zij je uitnodigen voor een verblijf in Rwanda
  • Je dient in het bezit te zien van het gele boekje met benodigde vaccinaties

Wanneer je de aanvraag online indient dan krijg je waarschijnlijk binnen enkele dagen een reactie of deze geaccepteerd is of niet.