An error has occurred

Kigali International Airport - Ontdek Rwanda

Het grootste vliegveld van Rwanda is het Kigali International Airport, gelegen in Kigali. Het vliegveld kent 3 terminals en verwerkte in 2013 ongeveer 600.000 bezoekers. Wetende dat het vliegveld gebouwd is om ongeveer 400.000 bezoekers per jaar te verwerken, wordt er momenteel gekeken naar mogelijkheden voor uitbreiding van het vliegveld of zelfs een complete nieuw vliegveld.

Bereikbaarheid

Kigali International Airport ligt in de wijk Kanombe in het oosten van Kigali en is goed bereikbaar met de auto.

Ook wanneer je vanuit Nederland richting Rwanda wilt vliegen dan is het vliegveld goed bereikbaar vanaf Schiphol. Er gaan rechtstreeks vluchten naar Kigali met KLM.

Vaak is KLM ook je beste keuze. Gekeken naar de verhouding tussen prijs en reistijd dan zul je met KLM het minst lang in het vliegtuig zitten terwijl je circa € 800 à € 900,- kwijt zult zijn voor een retourtje. Momenteel vliegt KLM in ongeveer 8 uur van Schiphol richting Kigali International Airport.

Voor de terugweg moet er vaak een tussenstop gemaakt worden in Entebbe (Uganda) en is de reistijd circa 9 uur. Er zijn goedkopere aanbieders, maar de reistijd kan hier (inclusief tussenstops) wel oplopen tot 24 uur.

Adres

Adres:
Regie des Aeroports du Rwanda,
PO Box 1122,
Kigali,
RWANDA

Tel: +250 (0)85791
Fax: +250 (0)82609

Aankomst- en vertrektijden vliegveld Kigali

Wanneer je wilt weten hoe laat vliegtuigen aankomen en vertrekken vanaf Kigali Internation Airport, bekijk dan eens deze website.