An error has occurred

Inentingen & vaccinaties | Ontdek Rwanda

Wie naar Rwanda reist ontkomt niet aan inentingen. Lees hier welke vaccinaties je (verplicht) nodig hebt voor een reis naar Rwanda.

Vaccinaties voor Rwanda

Een verblijf aan Rwanda is niet zonder risico voor je gezondheid. Het is dan ook verplicht om je in te enten tegen sommige ziektes, terwijl dit voor andere ziektes (streng) aangeraden wordt. Er is een verschil tussen inentingen die verplicht zijn en inentingen die worden aanbevolen.

Verplicht vaccinaties

  • Gele koorts

Daarnaast kan er om een cholera-stempel gevraagd worden wanneer je via een ander land Rwanda binnenkomt. Op luchthavens zal hier vrijwel zeker niet om gevraagd te worden.Hoewel officieel niet verplicht is het toch sterk aan te raden om in het bezit te zijn van een cholera-stempel. Degene die de vaccinaties verstrekt (bijvoorbeeld de huisarts) kan ook een cholera-stempel geven en hier eventueel meer informatie over verstrekken.

Aanbevolen vaccinaties

  • Malaria-tabletten (met name wanneer je richting het Akagera-park wilt afreizen, in de steden en het noorden en westen komt malaria niet of nauwelijks voor)
  • Hepatitis A
  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

Daarnaast gelden er nog wel wat algemene aanbevelingen, o.a. m.b.t mazelen, dengue en knokkelkoorts. Het risico hierop is klein, maar wellicht wil je hiervoor voorzorgsmaatregelen nemen. Een huisarts kan altijd voorzien van passend advies.